Cabana Muntele Rosu prima vizita

Spre cabana

Cabana Muntele Rosu prima vizita. Dupa o iarna destul de lunga si de geroasa, au venit primele zile insorite si cu temperaturi pozitive, si toate acestea odata cu sarbatoarea Pastelui. Dupa cateva mici planificari am hotarat ca dupa Paste sa mergem intr-un loc nou, si anume la Cabana Muntele Rosu. Spre bucuria mea am observat mai tarziu ca este o zona foarte frumoasa si linistita, si in special mult mai putin aglomerata ca Valea Prahovei.

Din pacate toata saptamana de dupa Pasti se anunta ca fiind una ploioasa si cu temperaturi scazute, dar o singura zi de marti parea sa fie victorioasa impotriva norilor. Ne-am bazat pe vestile bune de la meteo si in dimineata respectiva am pregatit un mic bagajel pentru o zi si am plecat.

Pe drum

Din Bucuresti pana in Cheia sunt aproximativ 150 de km, daca alegi sa mergi pe autostrada A3, iar ca si timp poate dura in jur de 2 ore si jumatate.

Prima oprire a fost la Manastirea Cheia, aceasta este foarte curata si ingrijita. Nu este foarte mare, dar peisajul din jurul ei, linistea si aerul curat te atrag. Dupa ce am vizitat-o, am hotarat sa lasam masina la manastire si sa mergem pe jos catre Cabana Muntele Rosu.

De la manastire pana la cabana nu este foarte mult de mers, dar cei 6 km ii poti parcurge in aproximativ o ora jumatate.

https://www.google.ro/maps

Tot drumul am avut un ghid local, acesta era roscat, cu parul valvoi, si cunoastea foarte bine traseul.

Cabana

Drumul pana la cabana poate fi parcurs usor cu masina, soseaua fiind proaspat astfaltata, si pe care vei merge cu placere, fiindca nu are gropi.

Odata ajunsi la cabana va aparea un peisaj foarte frumos, munti in stanga si in dreapta, aer curat si multa liniste. Cabana este usor de gasit, si poti alege sa te cazezi daca doresti, sau doar sa iei o masa la restaurant, unde vei avea o priveliste foarte frumoasa.

Dupa ce am luat masa la Cabana, ne-am hotarat sa ne intoarcem la manastire, deoarece niste nori amenintatori si-au facut aparitia. Intoarcerea a fost rapida, si am facut o alegere buna. Imediat dupa de am plecat a inceput sa ploua, iar pana in ora 7 eram deja acasa.

Detalii rute:

  • Primul traseu (aprox. 150 km):

Bucuresti – Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia

  • Al doilea traseu (aprox. 6 km):

Manastirea Cheia – Cabana Muntele Rosu

Daca doriti sa va cazati in aceasta locatie puteti face rezervarea pe booking de pe acest link, astfel obtineti 10% din valoare inapoi din partea Booking. Odata ce ati intrat, alegeti perioada dorita in care doriti sa programati concediul si scrieti numele pensiunii dorite in bara de cautare.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Mihai Serban 🙂

Aparat foto utilizat

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm – Il puteti achizitiona in Romania de la magazinul F64 – mai multe detalii aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *