Obiective turistice in Orsova

Ce putem vizita ca si obiective turistice in Orsova?

In vara anului 2017 am stat cateva zile cazati in Orsova la o pensiune foarte frumoasa, cu o gazda primitoare, Casa Doma. Orasul in sine nu este unul foarte frumos, sau cu multe obiective turistice, dar in imprejurimi sunt multe de vazut. Pe toata perioada sejurului am vizitat urmatoarele obiective turistice in Orsova si in jurul orasului:

Imagine dupa www.google.ro/maps, si modificata

Este o cetate impresionanta, si plina de istorie, cu peste 1000 de ani de lupte. In plus in vecinatate este si piciorul podului lui Traian, care dainuieste de aproape 2000 de ani. Este o zona plina de istorie care merita vizitata. Mai multe detalii in articolul Cetatea Medievala a Severinului.

Imaginea care ramane intiparita este una superba, dar din pacate lungimea totala a cheilor este de aproximativ 300 de metri. Cea mai impresionanta parte a reliefului este reprezentata de valul de piatra care s-a format in partea superioara a cheilor. Se poate ajunge acolo foarte repede. In schimb trebuie avut grija, deoarece se poate aluneca destul de usor, mai ales daca nu ai o incaltaminte adecvata. Mai multe detalii in articolul Cheile Corcoaiei.

Manastirea cu hramul Nasterea Maicii Domnului este cea mai veche ctitorie voievodala atestata documentar. Aceasta reprezinta si primul asezamant monahal administrat autonom, conform regulilor specifice Bisericii Ortodoxe. Daca ajungi aici, trebuie neaparat sa faci o plimbare printre ruinile vechii manastiri si vei fi transportat in timp, in vremurile tulburi si pline de razboaie. Asa ca, data viitoare cand treceti prin zona, faceti si un mic popas in aceasta oaza de verdeata. Mai multe detalii in articolul Manastirea Vodita.

Daca esti in apropierea Parcului National Domogled – Valea Cernei, merita sa vizitezi pesterile din zona. Cea mai accesibila dintre toate este Grota Haiducilor din Baile Herculane. Mai multe detalii in articolul Grota Haiducilor din Baile Herculane.

Chipul lui Decebal este situat intr-un loc absolut superb din tara noastra, si anume unde se intalneste Dunarea cu Carpatii. Aceasta se afla la o distanta de aproximativ 20 de km de Orsova, intre localitatile Eselnita si Dubova. Se poate ajunge atat cu masina, cat si pe Dunare. Recomand varianta Dunarii, fiind mult mai interesanta. Chipul lui Decebal este localizata in dreptul Cazanelor Mici. Mai multe detalii in articolul Chipul lui Decebal.

Acestea au fost cele mai importante obiective turistice in apropiere de Orsova, pe care le-am vizitat noi. In rest am vizitat orasul si am mai facut o plimbare pe Dunare cu vaporul, pe care o recomand din toata inima. Daca mai aveti si alte zone frumoase in care sa mergem, puteti sa le scrieti in comentarii.

Daca doriti sa va cazati in aceaste locatii puteti face rezervarea pe booking de pe acest link, astfel obtineti 10% din valoare inapoi din partea Booking. Odata ce ati intrat, alegeti perioada dorita in care doriti sa programati concediul si scrieti numele pensiunii dorite in bara de cautare.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Mihai Serban 🙂

Aparat foto utilizat

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm – Il puteti achizitiona in Romania de la magazinul F64 – mai multe detalii aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *