Drumetie catre Bisericuta Paganilor

Drumetie catre Bisericuta Paganilor

Este localizata in Masivul Postavaru. Pentru a face o drumetie catre Bisericuta Paganilor, trebuie urmarit traseul cu cruce albastra catre Pestera Rasnoavei. Mai multe detalii despre traseu aici.

Localizare:

Noi am plecat de la pensiunea unde am fost cazati si pe care o recomand, Pensiunea Dany & Ady.  Daca faceti rezervarea pe booking si va cazati de pe acest link, obtineti 10% din valoare inapoi din partea Booking. Odata ce ati intrat, alegeti perioada dorita in care doriti sa programati concediul si scrieti numele pensiunii in bara de cautare.

https://gis.modulo.ro/hiking2_0/zoneMontane.html

Pestera Rasnoavei este localizata in muntii Postavarul, din localitatea Rasnov in judetul Brasov. Coordonatele sale sunt: 45.574419, 25.493979. Daca veniti dinspre Pestera Rasnoavei, dupa ce treceti de ea, trebuie sa urmariti traseul marcat cu un triunghi galben.

Traseul este unul frumos, care merita facut. Noi am fost toamna, iar peisajele multicolore erau superbe. Desi conditia mea fizica nu era una exceptionala si traseul un pic mai greu decat ma asteptam, m-am bucurat extrem de mult de drum. In schimb, nu va asteptati ca in momentul in care ajungeti la destinatie sa gasiti un templu parasit, sau macar niste ruine. Nu am gasit nimic asemanator. Singurul lucru ciudat sunt niste pietre gigantice care parca apar de nicaieri in mijlocul padurii.

Lengenda locului

Conform legendei, a existat un templu pagan in vremurile de mult apuse. De asemenea o alta poveste este aceea ca in urma unui atac sangeros asupra Cetatii Rasnov, au mai supravietuit doar un mic grup de cavaleri turci. De frica ca vor fi prinsi, au fugit in padure si pentru a supravietui s-au ascuns intr-o pestera (probabil Pestera Rasnoavei). Dupa ce au stat o perioada in padure au ridicat un altar pentru a a aduce ofrande. De aici si numele acestui loc mistic, care s-a pastrat si pana astazi.

Ce este drept, acele pietre imi amintesc de filmele cu druizi. Este un loc destul de intunecat, datorita vegetatiei si pietrele sunt acoperite de muschi. Daca ai noroc sa prinzi si un pic de ceata, imaginea unui loc mistic al druizilor revine destul de rapid, dar poate este doar in imaginatia mea.

In schimb, cu adevarat spectaculoasa este privelistea pe care o ai la doar 50 de metri de ansamblul de pietre. Din aceasta pozitie padurea parca iti face loc si ai o vedere superba catre culmile Bugeci si Postavaru.

Faptul ca iesi din intunericul padurii si ai in fata ta munti salbatici intregi, iti dai seama cate mai sunt de vazut. Este cu adevarat minunat, ca dupa un drum lung prin padure, sa gasesti o astfel de priveliste.

Am stat ceva timp acolo si ne-am bucurat de frumusetea naturii, si am simtit ca a meritat cu adevarat drumul.

In aceeasi perioada am mai vizitat Dino ParcPestera Valea Cetatii (sau Pestera Fundata) si Pestera Rasnoavei.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Mihai Serban 🙂

Aparat foto utilizat

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm – Il puteti achizitiona in Romania de la magazinul F64 – mai multe detalii aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *