Halloween

A venit momentul pentru Halloween!

Este 31 octombrie si peste tot gasesti ceva cu tematica de Halloween. Intr-adevar, nu este o sarbatoare romaneasca, dar ne-am priceput destul de bine sa o adaptam stilului nostru cotidian.

Unde te poti bucura de aceasta sarbatoare?

Avand in vedere cat de mult a prins la public, pot spune ca sunt multe variante de a te bucura de acest moment. Toate cinematografele au oferte care includ filme de groaza in aceasta perioada. Restaurantele sunt pregatite cu decoruri si bunataturi special concepute pentru seara infricosatoare. Inclusiv copii pot alege dintre nenumaratele costume sau jucarii.

In multe localuri se organizeaza petreceri tematice, mall-urile si-au luat hainele de sarbatoare, sunt chiar si parcuri special aranjate, precum Edenland Park (aproape de Balotesti), asa ca sunt suficiente motive sa nu stam in casa.

Ne acapareaza aceasta sarbatoare obiceiurile romanesti?

Din punctul meu de vedere nu. Este un prilej de a scapa de monotonia din viata de zi cu zi, de a incerca ceva nou si de ce nu, de a cunoaste oameni noi. Tin minte ca atunci cand eram in scoala generala, profesoara noastra de engleza mereu pregatea concursuri in clasa cu ocazia sarbatorii de Halloween. Toti asteptam acest moment cu mare interes si concuram pentru acele mici premii care noua ne aduceau o bucurie maxima.

Dar care este originea acestei sarbatori?

Halloween este o sarbatoare celtica, promovata de imigrantii irlandezi si preluata incet incet de lumea occidentala. In majoritatea tarilor ea este sarbatorita pe 31 octombrie. Numele provine din expresia scotiana All Hallows’ Even si anume in prezent┬áSarbatoarea Tuturor Sfintilor.

De-alungul timpului sarbatoarea a fost influentata de mai multe culturi, exemplu sarbatoarea romana Pomona (zeita fructelor si semintelor), festivalul celtic Samhain sau sarbatoarea crestina a Tuturor Sfintilor.

Conform vechilor celti, in ultima noapte din octombrie granita dintre aceasta lume si cea de dincolo devine foarte firava si cu aceasta ocazie unele spirite au posibilitatea de a o traversa. Specific acestei sarbatori este dovleacul sculptat, ce reprezinta lanterna lui Jack (care avea rolul de a lumina sufletele din purgatoriu). In prezent din ce in ce mai multa lume se bucura cu acest prilej. Clar cei mai fericiti sunt copii, dar pana la urma si adultii trebuie sa isi hraneasca acel suflet de copil din interior.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Mihai Serban ­čÖé

Aparat foto utilizat

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm –┬áIl puteti achizitiona in Romania de la magazinul F64 – mai multe detalii aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *