Vizita la muzeul CFR din Bucuresti

Hai la muzeu

Ne-am hotarat sa facem o vizita la muzeul CFR din Bucuresti, intr-un weekend cand soarele era sus pe cer dupa o lunga perioada de absenta. Pot spune ca am ramas placut surprinsi in urma vizitei. Initial am intrat pe o usa pe care nu trebuia (de pe Calea Grivitei). Intrarea oficiala este prin Gara de Nord, din dreptul peronului 14.

Odata ce patrunzi in muzeu, esti intampinat de un ceas de peron, care te transpune instant intr-o alta epoca. Frumusetea si aerul aristrocat al acestuia te cuprind imediat.

Atractia principala este diorama din centrul muzeului. Aceasta a fost construita in 2011 la o scara de 1:87 si este cea mai mare din Romania.

Traseul feroviar a fost gandit astfel incat sa cuprinda dealuri, munti, campii, tuneluri si poduri. Liniile de cale ferata, semnalele luminoase, garile, depoul sunt redate fidel dupa realitatile noastre.

Pe traseul imaginar poti gasi modele diferite, de la trenuri de marfa, de transport persoane, mocanite, pana la camioane, motociclete sau biciclete. Daca te uiti atent, poti regasi diverse situatii din viata de zi cu zi, oameni care muncesc, zapada pe varful muntilor, biserica care isi primeste enoriasii, sau chiar un concert de la Untold.

Noi am fost atrasi de aceasta diorama foarte bine organizata si am petrecut ceva timp observand toate decorurile gandite pana la cel mai mic detaliu.

O alta idee interesanta a fost replicarea a doua interioare de vagoane. Unul cu interior complet din lemn si unul cu scaune din catifea.

Scurt istoric – Muzeul CFR

Pe 10 iunie 1939 a fost deschis Muzeul CFR din Bucuresti, iar in primavara anului 1953 mutat in cladirea de pe Calea Grivitei nr. 193 B, sub numele de Muzeul Tehnic al Cailor Ferate. Peste ani, in 1968, muzeul intra in renovare si este redeschis publicului in 1969.

Intr-adevar muzeul este micut, dar bine organizat. Merita vizitat!

Daca doriti sa va cazati in Bucuresti puteti face rezervarea pe booking de pe acest link, astfel obtineti 10% din valoare inapoi din partea Booking. Odata ce ati intrat, alegeti perioada dorita in care doriti sa programati concediul si scrieti numele pensiunii dorite in bara de cautare.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Mihai Serban ­čÖé

Aparat foto utilizat

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm –┬áIl puteti achizitiona in Romania de la magazinul F64 – mai multe detalii aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *