Eveniment organizat de Arhiva de Geografie

Un weekend frumos

Se anunta un weekend destul de calduros pentru luna ianuarie (aprox. 16 – 17º C). Pe o asa vrem nu ai cum sa stai in casa. Am aflat de evenimentul organizat de Arhiva de Geografie, pe care doresc sa ii felicit cu aceasta ocazie, pentru initiativa. Se anunta o plimbare destul de lunga. Punctul de intalnire a fost metroul Mihai Bravu, cu destinatia Deltei Vacaresti. Marea surpriza a fost numarul foarte mare de oameni care au venit, peste 300.

Si am pornit!

Odata ajunsi in Parcul Vacaresti, am avut doua optiuni, cea de a ramane cu grupul sau de a ne desparti de acesta si colinda prin parc. La unele puncte de interest ne opream si primeam informatii despre locul pe care il vizitam.

La un prim observator din parc am primit biscuiti si ceai cald, a fost o mica gustarica bine primita 🙂

Este un lucru foarte bun ca s-au facut mici investitii in acest minunat parc salbatic, dar inca mai este de lucrat la mentalitatea oamenilor care vad aceasta locatie ca fiind groapa lor de gunoi.

De acolo am plecat mai departe pe un traseu destul de lung, dar care a meritat. Soarele a fost sus pe cer toata ziua si acest lucru a asigurat o plimbare mai mult decat placuta.

Lumea a venit cu cei mici sau cu animalutele de companie care s-au bucurat de ziua insorita.

Mai multe detalii legate de Delta Vacaresti intr-un viitor articol.

Mai departe

De aici am pornit cu metroul pana la statia Politehnica cu destinatia Tunelului Lujerului. M-a surprins si aici nepasarea autoritatilor fata de aceasta locatie, dar la fel ca si mai sus, mentalitatea oamenilor.

Si in acest caz obiectivul s-a transformat intr-o groapa de gunoi. Din pacate la acest lucru mai avem mult de lucrat ca si popor.

Inainte de a intra in metrou am primit instructiuni clare pe care a trebuit sa le respectam de-a lungul parcurgerii tunelului.

Fiecare persoana si-a pregatit lanternele si am intrat in tunel.

Tunelul Lujerului a fost abandonat in jurul anului 1990, asa ca daca doriti sa va aventurati, o sugerez sa o faceti intr-un grup mai mare, si sa fiti pregatiti pentru foarte mult noroi. Trebuie sa aveti si cel putin o lanterna la voi si sa fiti atenti pe unde mergeti.

La iesire din tunel veti intalni foarte multe buruieni, asa ca mergeti de-a lungul sinei de cale ferata dezafectata.

Ma bucur ca exista astfel de evenimente, care au ca scop vizitarea unor obiective uitate de oameni.

Mai multe astfel de excursii organizate de Arhiva de Geografie, si nu numai,  puteti gasi pe pagina lor de Facebook sau pe site-ul oficial.

Daca doriti sa va cazati in Bucuresti puteti face rezervarea pe booking de pe acest link, astfel obtineti 10% din valoare inapoi din partea Booking. Odata ce ati intrat, alegeti perioada dorita in care doriti sa programati concediul si scrieti numele pensiunii dorite in bara de cautare.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Mihai Serban 🙂

Aparat foto utilizat

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm – Il puteti achizitiona in Romania de la magazinul F64 – mai multe detalii aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *