Obiective turistice Rasnov

Ce putem vizita ca si obiective turistice in Rasnov?

In perioada octombrie – noiembrie am facut doua vizite in Rasnov. In prima luna am fost cazati la Pensiunea Dany & Ady, iar in noiembrie la Complex Turistic Max International. Rasnov, ca si oras, nu este foarte mare dar este usor de parcurs la pas, deoarece zona centrala nu are dealuri.

In toata perioada sejururilor am vizitat urmatoarele obiective turistice:

Imagine dupa www.google.ro/maps, modificata

Puteti pregati traseul mai jos:

Cetatea Rasnov

Situat in Sud-Vestul Tarii Barsei, la poalele Bucegilor, in capatul culoarului Rucar – Bran si Cheia – Predeal, se afla orasul Rasnov. Deasupra oraselului vegheaza de sute de ani Cetatea Rasnov. Pragul cetatii este trecut de foarte multi turisti, romani si straini deopotriva. S-a pastrat acea atmosfera medievala si oamenii sunt foarte primitori. Mai multe detalii in articolul Cetatea Rasnov.

Dino Parc

Daca iti doresti o mica escapada in weekend, intr-un loc special, din vremuri de mult apuse, atunci recomand Dino Parc din Rasnov. Deschis in 2015, este cel mai mare parc tematic din sud-estul Europei si singurul din Romania. Odata ce intri in parc, ai impresia ca esti un personaj din filmul Jurassic Park. Acesta reprezinta o atractie in special pentru copii, dar si pentru adulti. Mai multe detalii in articolul Dino Parc obiectiv turistic in Rasnov.

Pestera Valea Cetatii

Intrarea se face impreuna cu ghidul si la ore fixe, iar toata vizita dureaza in jur de o ora. Pestera este spectaculoasa, destul de mare si iluminata frumos. Mai multe detalii in articolul Pestera Valea Cetatii din Rasnov.

Pestera Rasnoavei

Pestera este localizata in masivul Postavarul. Din pacate, de cele mai multe ori este confundata cu Pestera Valea Cetatii. Este un traseu cu o dificultate usoara spre medie. Dupa cateva minute de mers o sa gasiti o pancarda pe care scrie faptul ca mai aveti de mers 1 si 1/4 ore pana la pestera. In realitate in functie de viteza grupului o sa faceti intre 1.5 si 2 ore. Mai multe detalii in articolul Traseu Pestera Rasnoavei.

Bisericuta Paganilor

Pestera Rasnoavei este localizata in muntii Postavarul, din localitatea Rasnov in judetul Brasov.  Daca veniti dinspre Pestera Rasnoavei, dupa ce treceti de ea, trebuie sa urmariti traseul marcat cu un triunghi galben. Traseul este unul frumos, care merita facut. Noi am fost toamna, iar peisajele multicolore erau superbe. Mai multe detalii in articolul Drumetie catre Bisericuta Paganilor.

Rezervatia de ursi de la Zarnesti

Infiintata in 2005 si deschisa publicului larg in 2008, este prima rezervatie naturala pentru ursii captivi de pe teritoriul tarii noastre. In cele 69 de hectare de padure au ajuns ursii care au fost salvati din locatii inadecvate. Nu este o gradina zoologica si se face rezervare pentru a o putea vizita. Din pacate noi inca nu am ajuns, dar este pe lista scurta a obiectivelor noastre.

Poiana Brasov

Este una dintre cele mai renumite statiuni dedicate sporturilor de iarna din Romania. Are 9 partii de schi si un aer montan puternic ozonat. De la Rasnov puteti ajunge foarte repede cu masina. Sunt aproximativ 12 km care ii parcurgeti in mai putin de 20 de minute.

O ruta alternativa

Pentru a ajunge in Rasnov noi am plecat din Bucuresti pe Valea Prahovei. Sunt 170 de km ce pot fi parcursi in 2 h si 30 de min, daca traficul este lejer.

In zilele mai aglomerate, o ruta alternativa poate fi cea spre Targoviste. Traseul este urmatorul: Rasnov – Bran – Campulung – Targoviste – Bucuresti. Sunt 205 km, pe care ii parcurgeti in aproximativ 4 ore. Pe acest traseu mai puteti vizita urmatoarele obiective:

Castelul Bran

Unul dintre cele mai cunoscute castele din tara noastra dar si din lume, in special datorita asocierii cu contele Dracula. Mai multe detalii despre castel intr-un viitor articol.

Pestera Dambovicioara

Situata in partea de sud a masivului Piatra Craiului, pestera Dambovicioara este la doar un kilometru de satul Dambovicioara din judetul Arges. La pestera se ajunge pe un drum serpuit si foarte frumos strabatand Cheile Dambovicioarei. Mai multe detalii in articolul Pestera Dambovicioara.

Mausoleul de la Mateias

Cunoscut si sub numele de Mausoleul Eroilor din comuna Valea Mare-Pravat, judetul Arges, este un monument dedicat eroilor din Razboiul de Intregire Nationala din 1916-1918. Mausoleul este aproape de Campulung. Este situat la jumatatea distantei dintre Targoviste si Rasnov, pe drumul catre Bran. Mai multe detalii in articolul Mausoleul de la Mateias.

Acestea au fost cele mai importante obiective turistice in apropiere de Rasnov, pe care le-am vizitat noi. In rest am vizitat orasul, care nu este foarte mare si poate fi parcurs la pas. Daca mai cunoasteti si alte obiective, puteti sa le mentionati in comentarii.

Daca doriti sa va cazati in aceleasi locatii sau in alta parte puteti face rezervarea pe booking de pe acest link, astfel obtineti 10% din valoare inapoi din partea Booking. Odata ce ati intrat, alegeti perioada dorita in care doriti sa programati concediul si scrieti numele pensiunii dorite in bara de cautare.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Mihai Serban 🙂

Aparat foto utilizat

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm – Il puteti achizitiona de aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *