Fostul CEC din Braila

Monument istoric – Fostul CEC din Braila

Suprafata centrului vechi din Braila se intinde pe aproximativ de 160 de hectare. Casele construite la sfarsitul secolului XIX-lea si inceput de secol XX au o valoare arhitectonica foarte mare.

Una dintre cladiri este fostul CEC din Braila. Fiind singura banca de stat inainte de ’89 era foarte frecventata. Cladirea din Braila a fost bine pozitionata pe fosta Strada Regala. Constructia impresioneaza prin marimea ei. Arhitectura este caracteristica secolului XIX-XX.

La vremea ei, a fost o cladire importanta frecventata de toate clasele sociale.

In prezent

Din pacate acele vremuri au trecut, si cladirea s-a degradat foarte mult. Singura „imbunatatire” primita au fost gratiile de la usi si geamuri. Iar cu timpul chiar si acestea au inceput sa se degradeze.

Cu toate ca se afla pe o strada destul de circulata din Braila, viitorul cladirii nu este unul plin de speranta.

Acesta este unul incert si nu ramane decat sa speram ca pana la urma isi va gasi un propietar care sa ii redea gloria de altadata.

Pe langa aceasta cladire din Braila, intr-o situatie asemanatoare mai este si Casa Varlaam.

Daca doriti sa vizitati Braila si sa va cazati puteti face rezervarea pe booking de pe acest link, astfel obtineti 10% din valoare inapoi din partea Booking. Odata ce ati intrat, alegeti perioada dorita in care doriti sa programati concediul si scrieti numele pensiunii dorite in bara de cautare.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Mihai Serban ­čÖé

Aparat foto utilizat

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm –┬áIl puteti achizitiona in Romania de la magazinul F64 – mai multe detalii aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *