Capela Sfantului Christopher

O constructie interesanta

In aprilie 2018 am facut o mica vizita pana la Lacul Rosu. Am gasit o cazare foarte draguta la Vila Gal, iar peste paraul din fata pensiunii si dincolo de sosea am vazut o constructie interesanta. Cand m-am apropiat de aceasta am vazut defapt ca este Capela Sfantului Christopher.

Localizare

Aceasta se afla chiar langa soseaua principala, la iesirea din Lacul Rosu catre Cheile Bicazului. Distanta dintre pontonul Lacului Rosu si capela este de aproximativ 1.2 kilometri.

Sfantul Christopher

Sunt mai multe legende legate de Sfantul Christopher (Hristofor – tradus „purtator de Hristos). In cea mai mare parte din picturi, acesta este reprezentat trecand un rau, cu un copil in spate. Conform legendei acel copil era Iisus, care avea nevoie sa ajung pe celalalt mal, iar Sf. Christopher l-a ajutat. Dar odata cu fiecare pas facut in apa, greutatea era tot mai mare, explicandu-se acest fapt prin greutatea lumii pe care o cara pe umeri.

O sa observati ca in multe biserici grecesti Sf. Christopher este reprezentat in icoane cu cap de caine. Imaginea acestuia seamana foarte mult cu cea a zeului egiptean Anubis, si tocmai din acest motiv Biserica Ortodoxa nu aproba acest lucru.

Capela

Daca te plimbi in regiunea respectiva vei observa ca aceasta capela este diferita fata de celelalte. Din pacate nu am prins-o deschisa in perioada in care am fost cazati acolo, dar poate cu alta ocazie o sa o putem vizita. Daca treceti prin zona, recomand un mic popas la Capela Sfantului Christopher.

In aceeasi perioada am vizitat si urmatoarele obiective:

Asa cum am spus la inceputul articolului, pe durata sejurului am stat cazati la Vila Gal din Lacul Rosu. Daca doriti sa va cazati in acest loc, sau in alta parte, puteti face rezervarea de pe booking, de pe acest link.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Ana & Mihai Serban 🙂

Aparate foto utilizate

Sony A7II – Il puteti achizitiona de aici

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm – il puteti achizitiona aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *