Cheile Bicazului

La pas prin Cheile Bicazului

Am plecat din statiunea Lacul Rosu la pas catre Cheile Bicazului. Este o placere si o relaxare sa te plimbi printre stanci, pe malul apei curgatoare si sa te bucuri de aerul curat.

In zona am fost cazati la o pensiune foarte linistita, in care ne-am simtit ca acasa, si anume Vila Gal. Mai multe detalii despre pensiune puteti gasi aici.

Localizare

De la pensiune pana la Cheile Bicazului nu este o distanta foarte mare, o parcurgi rapid cu masina si destul de lejer pe jos. Si pe parcurs vei intalni cateva casute interesante, dar ce-i drept, lasate in paragina.

Cheile se afla la capatul nordic al masivului Hasmas din Carpatii Orientali. S-au format pe o lungime de aproximativ 7 km intre Lacul Rosu in amonte si satul Bicaz-Chei in aval.

La pas

Cu siguranta o mare parte din plimbare veti merge pe sosea. Trebuie sa aveti grija, deoarece drumul este destul de ingust si masinile vor trece foarte aproape de marginea soselei.

Peisajele sunt foarte frumoase, si cu siguranta, ca si noi, va vei simti ca o furnica printre semetele stanci. Ai senzatia ca treci printre peretii unei cetati care a rezistat de-a lungul timpului.

In anumite sectoare peretii sunt atat de apropiati, incat razele soarelui nu ajung sa atinga luciul apei care isi face loc printre stanci.

Pe alocuri natura si-a gasit loc si a mai rasarit cate un arbore care se inalta catre soare.

Pe aproape tot traseul te vei intalni cu Bicazul inspumat, care va cauta sa isi croiasca drum printre stancile masive.

Daca doriti sa aflati despre mai multe obiective din tara noastra, sau sa le prezentati celui mic, recomand sa rasfoiti cartea Mica enciclopedie a Romaniei pentru copii. O puteti gasi aici.

In aceeasi perioada am vizitat si urmatoarele obiective:

Asa cum am spus la inceputul articolului, pe durata sejurului am stat cazati la Vila Gal din Lacul Rosu. Daca doriti sa va cazati in acest loc, sau in alta parte, puteti face rezervarea de pe booking, de pe acest link.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Ana & Mihai Serban 🙂

Aparate foto utilizate

Sony A7II – Il puteti achizitiona de aici

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm – il puteti achizitiona aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *