Obiective turistice Lacul Rosu

Ce putem vizita ca si obiective turistice in Lacul Rosu

La inceputul lunii aprilie am facut o mica vizita in statiunea Lacul Rosu. In zona am fost cazati la o pensiune linistita si frumos amenajata si anume Vila Gal. Mai multe detalii despre pensiune puteti gasi aici.

Am vizitat urmatoarele obiective:

Lacul Rosu

Lacul Rosu care este cunoscut ca si Lacul Ghilcos, este cel mai mare lac de baraj natural si de munte din Romania. Este o zona foarte linistita, in care te incarci cu energie. Cand l-am vizitat nu ne asteptam sa mai gasim zapada si nici lacul inghetat, dar imaginea formata era una frumoasa. Mai multe detalii puteti gasi aici.

Capela Sfantului Christopher

Aceasta se afla chiar langa soseaua principala, la iesirea din Lacul Rosu catre Cheile Bicazului. Distanta dintre pontonul Lacului Rosu si capela este de aproximativ 1.2 kilometri. Este o constructie interesanta la care merita sa faci o mica oprire, mai ales ca este chiar la sosea. Mai multe detalii puteti gasi aici.

Cheile Bicazului

Cheile se afla la capatul nordic al masivului Hasmas din Carpatii Orientali. S-au format pe o lungime de aproximativ 7 km intre Lacul Rosu in amonte si satul Bicaz-Chei in aval. Peisajele sunt foarte frumoase, si cu siguranta, ca si noi, va vei simti ca o furnica printre semetele stanci. Daca le parcurgeti cu masina, sau la pas este alegerea voastra, dar indiferent de varianta aleasa, va veti bucura de frumusetea locului. Mai multe detalii puteti gasi aici.

Barajul Bicaz

Barajul uneste Muntele Gicovanu de Obcina Horstei, in amonte de confluenta paraului Izvorul Muntelui cu Bistrita. Barajul Bicaz are o inaltime de 127 metri, fiind cel mai mare baraj de greutate de pe raurile interioare din tara. Mai inalt este doar cel de la Portile de Fier I. La data finalizarii era al 4-lea din Europa, in prezent este al 9-lea. Mai multe detalii puteti gasi aici.

In apropiere de Lacul Rosu

Daca stati o perioada mai lunga, si va permite timpul, puteti vizita obiectivele turistice si din alte zone apropiate, precum Statiunea Sovata sau Sighisoara.

Acestea au fost cele mai importante obiective turistice in apropiere de Lacul Rosu, pe care le-am vizitat noi. In rest, sunt si foarte multe trasee montane care pot fi facute, dar despre acestea intr-un articol viitor.

Asa cum am spus la inceputul articolului, pe durata sejurului am stat cazati la Vila Gal din Lacul Rosu. Daca doriti sa va cazati in acest loc, sau in alta parte, puteti face rezervarea de pe booking, de pe acest link.

Puteti sa va planificati ruta aici

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Ana & Mihai Serban 🙂

Aparate foto utilizate

Sony A7II – Il puteti achizitiona de aici

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm – il puteti achizitiona aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *