Manastirea Voronet

Manastirea Voronet

In perioada Pastelui a meritat sa faci un mic tur in Bucovina si in nordul Moldovei. Primul lacas de cult vizitat de noi in aprilie a fost Manastirea Voronet.

Locatie

Complexul monahal este construit in satul Voronet, la 4 km de centrul orasului Gura Humorului.

Odata ce ajungi la destinatie trebuie sa treci printre multitudinea de tarabe care si-au gasit locul pe drumul catre manastire.

Monument istoric

Manastirea Voronet a fost declarata monument istoric inca din 1918, iar in 1993 a fost inclusa in patrimoniul cultural UNESCO. Constructia este cunoscuta in special pentru culoarea sa specifica, si anume „Albastru de Voronet”, dar pe langa aceasta, o alta caracteristica este rezistenta la conditiile meteo destul de aspre, fapt ce dovedeste maiestria pictorilor din zona.

Frescele impresioneaza si prin faptul ca prezinta vietile sfintilor, dar si diferite teme precum  „Judecata de apoi”

Legenda

Conform legendei, Stefan-Voda se afla in drum spre cetatea Neamtului, si a trecut prin Voronet. Acolo l-a intalnit pe parintele sihastru Daniil. Intrand in chilia acestuia pentru a se ruga si a se spovedi, Stefan-Voda l-a intrebat pe parinte ce sa faca pentru a izbandi in fata turcilor, si daca sa inchine sau nu tara turcilor. Sfatul a fost ca sa nu cedeze, iar in momentul in care ii va invinge sa ridice o manastire.

Daca doriti sa aflati despre mai multe obiective din tara noastra, sau sa le prezentati celui mic, recomand sa rasfoiti cartea Mica enciclopedie a Romaniei pentru copii. O puteti gasi aici.

In aceeasi perioada am vizitat si urmatoarele obiective:

Daca doriti sa va cazati in aceasta locatie, sau in imprejurimi, puteti face rezervarea de pe booking, de pe acest link.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Ana & Mihai Serban 🙂

Aparate foto utilizate

Sony A7II – Il puteti achizitiona de aici

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm – il puteti achizitiona aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *