Muzeul Oului

O mica oprire la Muzeul Oului

In drum spre Suceava, am facut o mica oprire la Muzeul Oului – Vama. Fiind in acelasi timp cu vacanta de Pasti, erau mai multi turisti decat ma asteptam. Am ajuns in dreptul muzeului si ne intrebam daca sa intram sau nu. Pana la urma am fost convinsi de catre Letitia Orsvischi (ulterior am aflat ca era chiar persoana care a facut posibila aceasta colectie impresionanta).

Locatie

Muzeul Oului se afla in localitatea „Vama”, intre Campulung Moldovenesc si Gura Humorului.

Numar mare de exponate

Imi pare bine ca am intrat sa il vizitam, fiindca in interior am gasit un numar foarte mare de exponate, unele dintre ele foarte rare, unele din locatii exotice (peste 80 de tari), altele din Romania. O mare parte din exponate sunt realizate chiar de catre Letitia Orsvischi.

Daca aveti timp va sugerez sa studiati majoritatea oualor expuse, deoarece sunt foarte bine lucrate si interesante. Am regasit in colectie oua de emu, nandu, tinamu, broasca testoasa, crocodil, flamingo, potarniche, vrabie, paun, strut, prepelita, etc.

Incondeiatul oualor este o traditie extrem de veche, care s-a pastrat pana astazi. Astfel, foarte multe opere de arta ies din mainile unor mesteri. Sunt oua realizate prin perforare, zgariere, sau cu fire metalice aplicate pe ele. De asemenea sunt si oua care au decoratiuni aplicate manual.

Pret bilete:

  • 10 lei – adulti (la grupuri 5 lei/persoana)
  • 5 lei – adolescenti
  • 3 lei – copii
  • 10 lei – taxă foto/aparat

Scurt istoric

Muzeul a fost infiintat de catre doamna Letitia Orsivschi, multe dintre exponate fiind lucrari realizate de ea. Cum s-a realizat acest muzeu? Raspunsul este in timp. Conform legendelor, daca oul care a fost sfintit de Paste nu se va sparge pana anul viitor, atunci familia din casa in care se afla oul va fi ocrotita. In timp familia artistei a colectionat oua de la an la an. Acestea au trecut de testul timpului si s-a format o mica colectie. Din acel moment a aparut ideea muzeului.

Muzeul este frumos aranjat. Primesti un ghid audio cu care vei afla povestea multor exponate, iar la final puteti sa cumparati oua lucrate manual.

Daca aveti drum in zona, va recomand sa faceti o mica oprire la acest muzeu.

In aceeasi perioada am vizitat si urmatoarele obiective:

Daca doriti sa va cazati in aceasta locatie, sau in imprejurimi, puteti face rezervarea de pe booking, de pe acest link.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Ana & Mihai Serban 🙂

Aparate foto utilizate

Sony A7II – Il puteti achizitiona de aici

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm – il puteti achizitiona aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *