Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul Satului Bucovinean

Daca te afli in Suceava si esti in vizita la Cetatea de Scaun a Sucevei, recomand cu cea mai mare caldura sa faci o vizita si la Muzeul Satului Bucovinean.

Localizare

Muzeul se afla in imediata apropiere de intrarea in Cetatea Sucevei. Trebuie sa mentionez faptul ca, suprafata de parcurs este destul de mare.

Scurt istoric

Muzeul in aer liber a pornit ca si idee in anul 1958, dar primele cercetari si strangere de material au inceput in 1971. Consiliul municipal a oferit 1,7 hectare pentur a se instala 11 obiective turistice, dar activitatea a fost sistata in 1976.

Proiectul a fost reluat odata cu prabusirea regimului comunist, acordandu-se 6 hectare, iar in 1998 au fost reluate lucrarile de achizitie, restaurare, relocare a 30 de piese principale din cadrul muzeului. Planul final trebuie sa contina biserica, scoala, gospodarii specifice, ateliere, crasma, mina, mocanita, etc.

In prezent

Momentan Muzeul Satului Bucovinean este destul de bine organizat, curat si imbina tehnologia moderna cu vestigiile din trecut.

Am gasit interesant faptul ca, prin organizarea din cadrul satului s-au exemplificat anumite momente importante din viata oamenilor, precum nasterea, nunta si inmormantarea.

Toate exponatele exprima autenticitatea si originalitatea produselor si a tot ce reprezinta cultura din trecut. Daca ajungi in zona respectiva, merita sa faci o vizita acestui muzeu inedit.

In aceeasi perioada am vizitat si urmatoarele obiective:

Daca doriti sa va cazati in aceasta locatie, sau in imprejurimi, puteti face rezervarea de pe booking, de pe acest link.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Ana & Mihai Serban 🙂

Aparate foto utilizate

Sony A7II – Il puteti achizitiona de aici

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm – il puteti achizitiona aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *