Statuia lui Stefan cel Mare si Parcul Cetatii

Statuia lui Stefan cel Mare si Parcul Cetatii

Situat in imediata apropiere a Cetatii de Scaun, Parcul Cetatii se afla pe valea paraielor Sipot si Cetatii. In interiorul parcului se poate gasi principalul monument si anume Statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare.

Scurt istoric

Intins pe o suprafata de 7 hectare, parcul a fost amenajat intre anii 1975-1977. Acesta a fost impartit in patru parti (vegetatia de lunca, de campie, de deal si de munte).

Statuia lui Stefan cel Mare a fost realizata de sculptorul Iftimie Barleanu si amplasat pe pozitia actuala in 1977, fiind dezvelit pe 16 septembrie. Festivitatea de dezvelire a avut loc in prezenta lui Nicolae Ceausescu. Din pacate, odata cu prabusirea regimului comunist interesul fata de statuie a scazut considerabil fiind in momentul de fata intr-o stare continua de degradare.

Plimbare prin parc

Noi am luat parcul la pas, coborand scarile din dreptul Muzeului Satului Bucovinean. Paraul care il traverseaza este unul interesant si ofera un aer boem parcului.

Din pacate curatenia nu era una exemplara, iar vizitatorii parcului nu respecta natura. Nu mai spunem de statuie, care nu se afla intr-o stare buna.

In aceeasi perioada am vizitat si urmatoarele obiective:

Daca doriti sa va cazati in aceasta locatie, sau in imprejurimi, puteti face rezervarea de pe booking, de pe acest link.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Ana & Mihai Serban 🙂

Aparate foto utilizate

Sony A7II – Il puteti achizitiona de aici

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm – il puteti achizitiona aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *