Casa memoriala a lui Mihail Sadoveanu

Casa memoriala a lui Mihail Sadoveanu

Dupa mica escapada din Suceava pe drumul la intoarcere nu am putut sa rezistam si am mai planificat un mic traseu. Primul obiectiv vizat a fost Casa memoriala a lui Mihail Sadoveanu din Falticeni. Scriitorul a trait intre anii 1909-1918.

Locatie

Casa se afla in Falticeni pe Strada Ion Creanga nr. 68, in cartierul Opriseni. A fost inclusa pe lista monumentelor istorice din judetul Suceava din anul 2015, la numarul 482, cod SV-III-m-B-05681.

Program vizitare

marti – duminica: 09:00 – 17:00

Scurt istoric

Mihail Sadoveanu a facut planurile casei personal, iar aceasta a fost construita intocmai si finalizata in 1908. Datorita pozitiei pe care o ocupa casa a fost cunoscuta ca si „Casa din Deal”. In Falticeni scriitorul si-a petrecut adolescenta si a plecat la varsta de 38 de ani.

Aceasta casa a fost martora la finalizarea urmatoarelor opere: „Povesti de seara”, „Genoveva din Brabant”, „Apa mortilor”, „Un instigator”, „Bordeienii”, „Privelisti dobrogene”, „Neamul Soimarestilor”, „44 de zile in Bulgaria”, „File insangerate”.

Casa a fost transformata in muzeu memorial in anul 1987, fiind expuse obiecte personale, fotografii, carti, documente.

Cand am vizitat casa si am intrat in fiecare camaruta, am calcat pe urmele scriitorului. Nu trebuie decat sa iesi afara pe prispa casei si sa te uiti la maretii copaci care te conduc de-alungul curtii. Iti poti imagina cum erau cand erau mici si printre ei treceau alte suflete. Cu putina imaginatie,┬á imaginea aparuta in fata ochilor va fi una frumoasa ­čÖé .

In aceeasi perioada am vizitat si urmatoarele obiective:

Daca doriti sa va cazati in aceasta locatie, sau in imprejurimi, puteti face rezervarea de pe booking, de pe acest link.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Ana & Mihai Serban ­čÖé

Aparate foto utilizate

Sony A7II┬á– Il puteti achizitiona de aici

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm – il puteti achizitiona aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *