Obiective turistice in Bucovina

Ce putem vizita ca si obiective turistice in Bucovina si in imprejurimi

La inceputul lunii aprilie am facut o mica vizita in Suceava si in imprejurimi si am vizitat urmatoarele obiective turistice in Bucovina:

Izvorul sentinela

Descoperit in 1871 si amenajat in 1896, a fost denumit initial Izvorul Falkenhayn (denumire care nu a rezistat decat 2 ani, pana pe 16 aprilie 1898), ulterior i-a fost oferit numele actual, dupa societatea culturala patriotica care a activat in Vatra Dornei. Mai multe detalii aici.

Manastirea Voronet

Manastirea Voronet a fost declarata monument istoric inca din 1918, iar in 1993 a fost inclusa in patrimoniul cultural UNESCO. Constructia este cunoscuta in special pentru culoarea sa specifica, si anume „Albastru de Voronet”, dar pe langa aceasta, o alta caracteristica este rezistenta la conditiile meteo destul de aspre, fapt ce dovedeste maiestria pictorilor din zona. Mai multe detalii aici.

Muzeul Oului

Daca aveti timp va sugerez sa studiati majoritatea oualor expuse, deoarece sunt foarte bine lucrate si interesante. Am regasit in colectie oua de emu, nandu, tinamu, broasca testoasa, crocodil, flamingo, potarniche, vrabie, paun, strut, prepelita, etc. Mai multe detalii aici.

Salina Cacica

Mirosul de sare este mult mai pronuntat in aceasta locatie fata de alte saline. Pana jos se coboara pe trepte de lemn. Am numarat in jur de 195 de trepte pana in prima zona (sper sa nu fi gresit). Trebuie avut grija la faptul ca, in multe zone treptele sunt umede si se poate aluneca. De asemenea, aveti grija la pereti pana jos, fiindca sunt destul de murdari. Mai multe detalii aici.

Biserica Adormirea Maicii Domnului Cacica

Este o biserica romano-catolica care a fost construita in 1904 de catre comunitatea poloneza din sat. Aceasta a primit titlul de Basillica Minor, de la Papa Ioan Paul al II-lea, in anul 2000. Mai multe detalii aici.

Manastirea Putna

Manastirea Putna este trecuta pe Lista monumentelor istorice din Romania, cod LMI SV-II-a-A-05595. Este cea mai importanta ctitorie a lui Stefan Cel Mare, fiind gandita ca si necropola domneasca pentru voievod si familia sa. Mai multe detalii aici.

Biserica de lemn Dragos Voda

Biserica se afla in satul Putna, in judetul Suceva la doar 800 de metri de Manastirea Putna. Este pe o distanta de maxim 10 minute de mers pe jos intre cele doua lacasuri de cult. Mai multe detalii aici.

Chilia lui Daniil Sihastrul

A fost sapata de insusi Daniil, in genunchi cu dalta in mana timp de mai multi ani. Paraclisul construit era format din pronaos, naos si altar. Incaperea de sub paraclis era folosita drept chilie. Conform legendelor Daniil a trait in acest loc timp de 20 de ani. Mai multe detalii aici.

Manastirea Humor

Povestea ei incepe in prima parte a secolului al XV-lea, in perioada lui Alexandru cel Bun, cand s-a inaltat o micuta bisericuta de lemn, in jurul careia s-a dezvoltat cu timpul un asezamant monahal. Mai multe detalii aici.

Cetatea Sucevei

Cetatea a fost renovata si au fost folosite si integrate cele mai noi tehnologii, iar prin aceasta metoda s-a facut mult mai interesant turul cetatii. Odata ajuns in fata constructiei, vei fi atras de maretia zidurilor si de fortificatiile acesteia. Mai multe detalii aici.

Pietrele Doamnei

Pietrele Doamnei sunt situate la o altitudine de 1634 metri in Muntii Rarau, fiind inalte de 70 de metri. Rezervatia naturala este una mixta de 933 hectare si apartine de Sit Natura 2000. Intreaga zona are o importanta deosebita datorita vegetatiei, dar si datorita fosilelor arheologice. Mai multe detalii aici.

Manastirea Dragomirna si Biserica Sf. Enoh

Se vede faptul ca, s-a investit in ultimii ani in acest lacas de cult, acesta fiind reabilitat in anii 2012-2012 prin programul „Restaurarea si conservarea patrimoniului cultural si modernizarea infrastructurii conexe la Manastirea Dragomirna”. Am ramas totusi impresionat deoarece s-a tinut cont de aceste investitii si constructia arata foarte bine si in prezent. Mai multe detalii aici.

Muzeul Satului Bucovinean

Muzeul in aer liber a pornit ca si idee in anul 1958, dar primele cercetari si strangere de material au inceput in 1971. Consiliul municipal a oferit 1,7 hectare pentur a se instala 11 obiective turistice, dar activitatea a fost sistata in 1976. Mai multe detalii aici.

Manastirea Zamca

Complexul a fost construit in 1606 de catre armeni in partea vestica a orasului. Zona a fost inchisa cu ziduri inalte, sub forma de patrulater, dar fara turnuri de aparare. Ansamblul este format din 3 cladiri: Biserica Sf. Auxentie, intrarea vestica in incinta manastirii unde se afla o cladire cu paraclis la etaj si un turn cu clopotnita pe latura estica. Mai multe detalii aici.

Statuia lui Stefan cel Mare si Parcul Cetatii

Situat in imediata apropiere a Cetatii de Scaun, Parcul Cetatii se afla pe valea paraielor Sipot si Cetatii. In interiorul parcului se poate gasi principalul monument si anume Statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare. Mai multe detalii aici.

Casa memoriala a lui Mihail Sadoveanu

Casa se afla in Falticeni pe Strada Ion Creanga nr. 68, in cartierul Opriseni. A fost inclusa pe lista monumentelor istorice din judetul Suceava din anul 2015, la numarul 482, cod SV-III-m-B-05681. Mai multe detalii aici.

Muzeul Apelor

Muzeul a fost finalizat in 1914 sub coordonarea profesorului Vasile Ciurea, fiind primul din oras in momentul respectiv. Intre anii 1930-1972 expozitiile au avut loc in Casa Cantacuzino-Pascanu. Pasiunea si munca inceputa de Vasile Ciurea au fost continuate de Mihai Bascu. Mai multe detalii aici.

Manastirea Sf. Mina

„Dealul bisericii” asa cum este cunoscut locul in care se afla in prezent manastirea, are un istoric religios. Pe teritoriul respectivau fost in trecut schituri si calugari. Acestea s-au distrus in timp, gasindu-se osemintele calugarilor si ruine. Primul schit a existat in perioada secolului al XIX-lea. Al doilea a existat intre anii 1934-1937. Mai multe detalii aici.

Daca ti-a placut articolul, poti da like la pagina de Facebook Viata prin Fotografie by Ana & Mihai Serban ­čÖé

Aparate foto utilizate

Sony A7II┬á– Il puteti achizitiona de aici

Sony Alpha A6000 + obiectiv kit 16-50 mm + obiectiv SEL 55-210 mm – il puteti achizitiona aici

Pentru alte aparate asemanatoare consultati acest link

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *